Cukkini rakottas
Feltöltötte: Judit | 2024.05.29.
könnyű
55 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Cukkini rakottas, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A burgonyát megpucoljuk, a cukkinit megmossuk, de nem hámozzuk meg. A paradicsomot is megmossuk, és mindhármat karikákra vágjuk.
Egy tepsi alját kiolajozunk, az apróra vágott fokhagymát ráterítjük.
A burgonya felét rátesszük, sózzuk.
A tetejére szépen sorban rátesszük a karikákra vágott cukkinit, burgonyát, paradicsomot: egy karika cukkini, egy karika burgonya, egy karika paradicsom.
Megszórjuk ételízesítővel, oregánóval, pici sóval. Tetejére tejfölt teszünk. 180 fokos sütőben fólia alatt megsütjük.
Amikor megpuhult, a fóliát levesszük róla, és pirosra sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
2 kis db cukkini
1 kg burgonya
3 nagy db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 kk oregánó
1 teáskanál ételízesítő
ízlés szerint só
3 ek napraforgó olaj
3 dl tejföl
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!