Legjobb palacsinta
Feltöltötte: Judit | 2024.06.01.
könnyű
40 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 5 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 35 perc [200C°]
Egy igazán ízletes Legjobb palacsinta, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
Apránként hígítjuk a tejjel és a vízzel, csipet sóval ízesítjük.
Az olajat is hozzáadjuk.
Forró serpenyőbe öntünk annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.
Tetszés szerinti édes töltelékkel töltjük, és felcsavarjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ha sós palacsintát készítünk, cukor nem kell bele, ebben az esetben tölthetjük párolt káposztával, juhtúróval, darált hússal, stb.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
20 dkg finomliszt
2 db tojás
3 dl tej
3 dl szódavíz
1 csipet só
2 ek napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!