Almás-kekszes nyalánkság
Feltöltötte: Judit | 2024.05.29.
könnyű
30 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Almás-kekszes nyalánkság, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük. (Nem kell kinyomkodni!)
A kekszet ledaráljuk, egy jénai tál aljára szórjuk.
A kekszre ráterítjük a lereszelt almát, cukrozzuk, fahéjjal megszórjuk. Hagyjuk állni, hogy a keksz magába szívja az alma levét. (Ez kb. 10 perc.)
Közben a tejszínt a habfixálóval felverjük, és az alma tetejére kenjük. Kicsit hűtsük le. Csokidarával vagy csokireszelékkel díszítjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
1 kg alma
30 dkg zabkeksz
500 ml habtejszín
habfixáló
2 csapott ek cukor
1 kávéskanál fahéj
5 dkg étcsokoládé
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!