Tepsis csülök burgonyával
Elkészítés lépései
A csülköt betesszük egy fazékba úgy, hogy a víz teljesen ellepje. Beleteszünk 1 vöröshagymát, a babérleveleket, sót és borsot. Ízlés szerint fokhagymát is tehetünk bele, majd lassú tűzön, alacsony fokozaton elkezdjünk főzni másfél óráig.
Amíg fő a csülök, a krumplikat meghámozzuk, majd feldaraboljuk.
Miután megfőtt a csülök, egy sütőtálban elhelyezzük alul a burgonyákat, amit megsózunk és két félbevágott vöröshagymát is elhelyezünk közöttük. Kevés lét merjünk át abból, amiben a csülköt sütöttük, így a krumpli nem tapad majd a tepsi aljára. Erre rátesszük a csülköt. A bőrét ilyenkor ismét sózzuk meg, valamint sörrel kenjük meg.
Betesszük a sütőbe 160 fokon és 10 percenként ismételten sörrel bekenem, hogy a bőre jó ropogós és ízletes legyen.
Az utolsó 10 perces sütés ideje alatt a sütőt állítsuk be 200 fokra, majd a csülköt a megsült burgonyával tálaljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!