Paradicsomos káposzta Stefánia-vagdalttal
Elkészítés lépései
A káposzta külső leveleit és a torzsáját eltávolítjuk, majd megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és a káposztával együtt fazékba vagy lábosba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és kb. 30 percig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük.
Ha a káposzta megpuhul, elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és kis lángon folyamatosan kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik.
Körülbelül tíz percig főzzük, közben ízlés szerint cukorral édesítjük.
Egy fazékban öt tojást keményre főzünk a forrástól számított tíz perc alatt, majd megpucoljuk. A zsemlét egy-két percre vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Összedolgozzuk a maradék két tojással, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott vöröshagymával, némi sóval, borssal és pirospaprikával. Jól összegyúrjuk a masszát.
Egy őzgerincformát kivajazunk és beletesszük a fasírt felét. A közepébe tesszük egymás után egészben a tojásokat, a maradék masszával jól befedjük, és megszórjuk zsemlemorzsával. Bekenjük a tetejét tojássárgával, így nem nyílik majd szét a hús sütés közben. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és fóliával lefedve körülbelül egy órát sütjük. Közben meglocsoljuk a húst a saját szaftjával.
Amikor már majdnem kész, levesszük róla a fóliát, és körülbelül 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hozzávalók
A főzelékhez
édeskáposzta
A vagdalthoz
darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!