Piskóta tekercs liszt nélküli vaníliás pudingporral
A családom szereti ha kreatív vagyok és eltérek a megszokottól. Na persze nagyon szeretik a tejszínt is.
Elkészítés lépései
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.
Lassan hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, összedolgozzuk és beleöntjük a pudingporokat.
Sütőpor nem kell hozzá. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük. Miután elkészült, kivesszük a tepsit a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Nem lehet forrón feltekerni mert törik megreped. Ha teljesen kihűlt, akkor lehet vele szépen feltekerni. A tészta sütés közben felpúposodhat, de nem kell megijedni ez természetes más a piskóta textúrája a pudingportól lelapul. A kihűlt a piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. Megkenjük házi sárgabarack lekvárral amit én magam főztem feltekerjük sütőpapba csomagoljuk.
Állni hagyjuk majd vastagabb szeletekre vágjuk így kínáljuk. Én feldíszítem tejszínhabbal és málna zselével.
Ez a piskóta liszt mentesen is ugyanolyan lesz mint ha liszttel készült volna.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!