Ropogós sült hekk kukorica liszttel
A családom nagy kedvence a hekk a balatoni nyaralásra emlékezteti öket.
Elkészítés lépései
Halkat megtisztítjuk, lekaparjuk a pikkelyeket. Majd beirdaljuk, jól bedörzsöljük sóval és legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárja.
Majd elkészítjük a paprikás lisztet: a lisztet a kukoricalisztet, a pirospaprikát összekeverjük, sóval borssal ízesítjük.
A halakat egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe és forró olajban ropogós pirosra kisütjük. Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat felitassuk.
A megsült hekket tálaljuk.
A halat felhasználás elött jól besózzuk és állni hagyjuk. Mert igy a hal húsa keményebb lesz a só kiveszi a vizet és ízletesebb lesz.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!