Birsalmás vegyes káposztasaláta
Igaz nem ilyenkor szoktam savanyúságot tenni, de fiam annyira szereti a csalamádét és a káposztasalátát, hogy kedvére tettem a téliesített káposztasalátával. Igaz, besegített a barátnőm a fejes káposztával.
Elkészítés lépései
A káposztát legyaluljuk, az uborkát szintén, a répát fel karikázzuk, a hagymákat fél főre vágjuk.
Veszünk egy nagyobb vajlingot, rétegezve belerakjuk a káposztát és többi hozzávalókat, minden réteget megsózunk, meghintjük kömény maggal és borssal, összekeverjük, ezt addig folytatjuk amíg van alapanyagunk. Állni hagyjuk legalább 3 órát, hogy összeessen a káposztasaláta, hogy a fűszerek kifejtsék a hatásukat.
A csirátlanított üvegekbe berakjuk, illett nyomkodjuk jó szorosra a kész káposztasalátát úgy, hogy jól kinyomkodjuk a levét.
Minden üvegbe teszünk pár szelet birsalmát, 2 db babér levelet és mustár magot.
Az ecetet, a cukrot, a tartósítószert és a borként jól összekeverjük és ráöntjük a káposztára. Csavaros kupakkal lezárjuk és mehet a hideg kamrába.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!