Fokhagymás tejfölös uborkasaláta
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2024.06.07.
könnyű
10 perc
4 főre
egyéb
Előkészület: 10 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Fokhagymás tejfölös uborkasaláta, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
Az uborkát legyaluljuk karikára, a fokhagymát tisztítás után fokhagyma présen átnyomjuk, összekeverjük és lesózzuk.
Állni hagyjuk 10 percig, hogy levet eresszen az uborka és lágyuljon a fokhagyma íze.
Majd gyengéden kinyomkodjuk a levét, rászórjuk a cukrot, ízesítjük borssal és ecettel, majd a tejföllel összekeverjük. Jól lehűtjük és sültekhez, pörköltekhez, tojásos galuskához kínáljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
2 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 teáskanál só
2 csapott ek cukor
1 ek ecet
1 csipet bors
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!