Őszibarackos túrógombóc
Nagyon szereti a családom a túrógombócot. Jött egy ötlet, mi lenne ha megtölteném őszibarackkal. Nagy sikere volt, egy izgazán finom desszert lett belőle.
Elkészítés lépései
A túrót villával összetörjük, beleütjük a tojást, adunk hozzá egy csipet sót és 4 evőkanál búzadarát, majd alaposan összedolgozzuk. Az őszibarackot megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk.
Egy kis tálba vizet teszünk, a kezünket belemártjuk, veszünk egy tyúktojás nagyságú adagot a túrós masszából és a tenyerünkkel szétlapítjuk. A közepébe teszünk egy negyed őszibarackot, majd gombócot formázunk belőle. Addig formázunk így gombócokat, amíg a túrós massza elfogy.
A vizet sóval felesszük főni, ha felforrt belerakjuk a megtöltött túrógombócokat és főzni kezdjük. Addig főzzük őket, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
A megfőtt gombócokat a vízből kiszedjük, és beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába. A tetejét megszórjuk porcukorral és langyos tejföllel kínáljuk.
A tejfölt langyosan kínáljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!