Spenótos bazsalikomos sült lazac
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2024.06.18.
közepes
35 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 15 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 10 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Spenótos bazsalikomos sült lazac, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
A spenótot kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított újhagymával és a fokhagymával és a felaprított bazsalikom levéllel. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsen dióval.
Az olajat felforrósítjuk és megsütjük rajta a sóval, borssal és egy pár csepp citromlével befűszerezett halat. Sülés közben beletesszük a vajat, olajos vajjal locsolgatjuk a lazacot sülés közben amíg szép pirosra nem sül. Együtt tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
40 dkg lazac
40 dkg spenót
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2 közepes db újhagyma
1 csokor bazsalikom
1 csokor bazsalikom
2 ek napraforgó olaj
1 tk vaj
1 csipet szerecsendió
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!