Mézes-szójás lazac
Elkészítés lépései
Papírtörlővel itassuk le a halról a nedvességet. A lazacot sózzuk, borsozzuk.
Tapadásmentes serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olívaolajat és a vajat.
Beletesszük a lazacot bőrös részével lefelé, 4-5 perc alatt szép ropogósra sütjük. Óvatosan átfordítjuk a másik oldalára és további 2-3 perc alatt pirosra sütjük.
A halakat kitesszük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékhoz adunk még egy kis vajat, mézet, szójaszószt, szezámolajat, reszelt gyömbért és fokhagymát, hozzáfacsarjuk a lime levét. Közepes lángon, kevergetve, hagyjuk felforrósodni és besűrűsödni a mázat. Megkóstoljuk, ha szükséges még mézzel, szójával kiegyenlíthetjük az ízeket.
A lazacot bőrös részével lefelé visszatesszük a serpenyőbe, tetejére kanalazzuk a ragacsos mázat. Hagyjuk kicsit összefőni, közben locsolgatjuk a mázzal.
Főtt rizzsel és párolt zöldségekkel kínáljuk. Tálalásnál a maradék mázat is még ráönthetjük. Petrezselyemmel vagy korianderrel megszórjuk a tetejét.
Hozzávalók
Elkészítés:
bőrös
friss, reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!