Migliaccio
Az olasz karneváli időszak jellegzetes desszertje. Könnyed, krémes állagú, citrusos édesség.
Elkészítés lépései
A tejet és a vizet összeöntjük, alacsony lángon feltesszük a tűzre.
Hozzádobjuk a citrusok - fehér résztől megtisztított - héját, vajat és a csipet sót. Mikor felforrt, beleöntjük a búzadarát, kevergetve sűrűsödésig főzzük.
A megfőtt darát átöntjük egy üveg tálba hűlni, kiszedjük belőle a citrushéjakat.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, vaníliával, 1-1 citrom és narancs reszelt héjával, hozzáadjuk a ricottát, majd több részletben beledolgozzuk a kihűlt búzadarát is.
Sima tésztává keverjük.
A masszát beleöntjük a tortaformába, kb 50-60 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (ha sütés közben a teteje nagyon barnulna takarjuk le fóliával) Mire megsül a teteje kicsit megrepedezik.
Felszeletelés előtt 1 órát hagyjuk a formában hűlni.
Tetejét porcukorral meghintjük, díszíthetjük friss naranccsal vagy citromfűlevéllel.
Hozzávalók
tészta:
bio
bio
Készíts róla egy képet és töltsd fel!