Tavaszi csirkecomb spárgával
Elkészítés lépései
Megmosom az újkrumplit, és megpucolom. Félbe vágom hosszában, mehet a sütőtálba, hozzáteszem a megmosott combokat. Ráöntök az olívaolajjal, sózom és borsozom, majd az egészet szépen összekeverem hogy jusson mindenből mindenhová. A combokat belerakom a sütőtálba, mellé rakom a félbevágott krumplikat, negyedekbe vágott vöröshagymát, és a paradicsomot és a petrezselyem zöldet.
Letakarom fóliával a tepsit, és mehet a sütőbe 180 fokon egy órára. Közben letördelem a spárga alját, magától elpattan ott, ahonnan már kemény. A zöld spárgát nem kell pucolni, ha friss!
Enyhén sós, cukros citromos vízben csipet szódaporral blansírozom. Ha letelt az egy óra, leveszem a fóliát, megemelem a hőfokot 220 fokra, majd a spárgát a húsok és krumpli közé rakom. Meglocsolom olívaolajjal és mehet vissza 15-20 percre a sütőbe, és pirosra sütjük a húst és a krumplit.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!