Tavaszi csirkecomb spárgával
Amikor van friss spárga akkor igyekszem sokféleképpen elkészíteni. A csirkecomb, az újburgonya remek párosítás igazi tavaszi ízbomba.
Elkészítés lépései
Megmosom az újkrumplit, én megpucolom. Félbe vágom hosszában, mehet a sütőtálba. Hozzá teszem a megmosott combokat. Ráöntök az olívaolajjal, sózom és borsosom, majd az egészet szépen összekeverem, hogy jusson mindenből mindenhová.
A combokat belerakom a sütőtálba, mellé rakom félbevágott krumplikat, negyedekbe vágott vöröshagymát, és a paradicsomot és a petrezselyem zöldet. Letakarom fóliával a tepsit, és mehet a sütőbe 180 fokon egy órára.
Közben letördelem a spárga alját, magától elpattan ott ahonnan már kemény. A zöld spárgát nem kell pucolni, ha friss!
Enyhén sós, cukros, citromos vízben csipet szódaporral blansírozom. Ha letelt az egy óra, leveszem a fóliát megemelem a hőfokot 220-ra a spárgát a húsok és krumpli mellé, közé rakom. Meglocsolom olívaolajjal és mehet vissza 15-20 percre a sütőbe pirosra sütjük a húst és a krumplit.
A spárga ha friss és zöld akkor nem kell megpucolni, csak ketté kell törni ahol hajlításra eltörik. Nem szabad csak előfőzni ne legyen pépes. Roppanós legyen.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!