Őszibarackos béles
Elkészítés lépései
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport és összekeverjük, majd a puha margarinnal összemorzsoljuk. Végül ízesítjük citromlével és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Összegyúrjuk cipónak, majd ketté vesszük és Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
Amíg hűl a tésztánk addig elkészítjük a krémet: a pudingot kikeverjük a hideg tejjel és hozzáadjuk a tejfölt és simára keverjük, majd beleforgatjuk az őszibarackot. A tojásfehérjét 2 evőkanál barna cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habot a krémbe keverjük óvatos mozdulattal.
A sütött 170 celsius fokra előmelegítjük. A 32x20cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral, az egyik tésztát félcenti vastagra kinyújtjuk, feltekerjük a nyújtófára és beletesszük a tepsibe. Majd a tésztára simítjuk az őszibarackos krémet, végezetül kinyújtjuk a tészta másik felét is, és óvatosan rátesszük a kém tetejére. Villával megszúrkáljuk, felvert tojással lekenjük a tészta tetejét. Betoljuk a sütőbe és 40 percig sütjük.
Hűlni hagyjuk, langyosan felszeleteljük, porcukorral megszórjuk a tetejét.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!