Almás cékla krémleves
Volt a kamrában maradék cékla, azon gondolkodtam mit kéne belőle főzni hogy elfogyjon és persze a család megegye. Eszembe jutott, hogy én még céklalevest nem készítettem, így született ez recept. Kár, hogy eddig nem készítettem, mert egy nagyon ízletes. Kicsit édeskés, savanykás, enyhe földes ízű a céklától, egy csoda leves.
Elkészítés lépései
A céklát, a burgonyát és az almát felvágjuk kockára, a hagymát apró kockára.
A hagymát az olajon üvegesre pároljuk egy csipet sóval, majd rárakjuk a kockára vágott céklát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük köménymaggal és tovább pároljuk.
Majd felöntjük 1,5 l vízzel, lassú tűzön főzzük. Amikor a cékla már félig megfőtt, bele rakjuk az almát és a burgonyát is, és puhára főzzük. Ha megfőtt a leves alap akkor ízesítjük citromlével, 2 evőkanál tejföllel és össze turmixoljuk.
Ha kész, egy nagyobb tálba öntjük az almás céklalevet. Tálalásnál tejfölt teszünk a leves közepébe, vagy mellé kínáljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!