Aszalt szilvával töltött csirkemell
Elkészítés lépései
A csirkemelleket fólia alatt gyengéden klopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A krumplit megpucoljuk és egészben hagyjuk.
A vágódeszkára kiterítünk 3 szelet bacon szalonnát úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Rárakjuk a fűszeres csirkemell filét, a csirkemell szeletek tetejére rakjuk a 4 db aszalt szilvát.
A bacon segítségével feltekerjük, hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük.
Olajjal kikent sütőtálba tesszük és köré rakjuk a egész krumplikat és a negyedbe vágott lila hagymát, majd sózzuk és borsozzuk.
Befedjük alufóliával, betoljuk a 180 celsius fokos, előmelegített sütőbe 30 percre, majd levesszük a fóliát és szép piros, ropogósra sütjük a húst és a krumplit.
Kiszedjük, kicsit hagyjuk hűlni, majd vastagabb szeletekre vágjuk és a krumplival együtt kínáljuk. De önmagában is fogyasztható krumpli nélkül.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!