Lekvárral töltött nudli
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2023.10.30.
közepes
50 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 25 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 10 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Lekvárral töltött nudli, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
Az olajat felmelegítjük a zsemlemorzsát világos színűre pirítjuk
A tisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel a tojással.
Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd 3 x 6 cm- csíkokra vágjuk. A töltelékből teszünk rá, hengerré formázzuk, és forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük. Addig főzzük, míg a víz felszínére feljönnek.
Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk pirított zsemlemorzsába..
A tetejét megszórjuk porcukorral.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
60 dkg burgonya
20 dkg finomliszt
1 db tojás
2 teáskanál só
15 dkg zsemlemorzsa
2 ek mogyoróolaj
20 dkg sütésálló lekvár
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!