Szegfűszeges-fahéjas meggyleves
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2023.10.31.
könnyű
30 perc
4 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Szegfűszeges-fahéjas meggyleves, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
A meggybefőttet a levével együtt beleöntjük egy edénybe, és hozzáöntünk 2 dl vizet. Ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval. Felforraljuk, majd kis léngon főzzük.
A keményítőt vízzel simára keverjük, majd hozzákeverünk egy keveset a levesből, hogy a hő kiegyenlítődjön, és a leves ne legyen csomós, majd egy gyors mozdulattal a leveshez öntjük, és elkeverjük.
Újra felfort után levesszük a tűzről. Hűtve tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
A meggy izesítése
1 üveg meggybefőtt
2 db fahéjrúd
2 teáskanál fahéj
1 evőkanál burgonyakeményítő
1 csipet só
5 db szegfűszeg
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!