Epres tejszínes Pavlova torták
Akkor sütök Pavlova tortát, ha van maradék tojásfehérje. Maradék mentés. De nagyon kedveljük, csodaszépek, mutatósak és nagyon finomak. Mindig másfajta gyümölccsel készítem.
Elkészítés lépései
A tojásfehérjét felverjük, közben egy csipet sót adunk hozzá. Amikor kifehéredik és felhabosodik, kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg kemény és fényes lesz a hab. Ekkor óvatosan beleforgatjuk a keményítőt és az almaecetet.
A sütő tepsijét kibéleljük sütőpapírral és négy közepes nagyságú felhalmozott habcsókot formázunk, amelyeknek közepébe egy kanállal mélyedést készítünk. A megformázott habcsókot 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd a sütő hőmérsékletét 140 fokra csökkentjünk és úgy sütjük 40 percig.
Ha elkészült, a sütőben hagyjuk kihűlni résre nyitott ajtónál. Amíg hűl, addig az epreket félbe vágjuk, a tejszínt pedig kemény habbá verjük. Ha kihűltek a Pavlova-tortácskák, tejszínhabot teszünk a tetejére és feldíszítjük a félbe vágott eperrel, majd a tetejét porcukorral megszórjuk.
Tálásnál menta levéllel díszítjük.
A habcsókokat mindig alacsony hőfokon kell sütni, inkább szárítjuk...
Készíts róla egy képet és töltsd fel!