Füstölt lazacsaláta mustáros vinaigrettével
Egy különleges előétel a füstölt lazac vegyes salátával és a vinaigrette öntettel.
Elkészítés lépései
A koktélparadicsomokat negyedeljük. A lila hagymát félfőre vágjuk.
Egy tálba beleszórjuk a saláta mixet, a felvágott koktélparadicsomokat, a lila hagymát.
A füstölt vékony lazac szeleteket feltekerjük tölcsér alakúra formázzuk és saláta közé rakjuk.
Elkészítjük a vinaigrette öntetett: egy tálba beleöntjük az ecetet, belerakjuk a mustárt, majd habverővel erősen elkezdjük verni és apránként belecsurgatjuk az olajat. Ha egyneművé vált és besűrűsödött, akkor ízesítjük cukorral, sóval. De elkészíthetjük úgyis, hogy egy csatos, kupakos befőttes üvegbe belerakjuk az összes hozzávalókat, lezárjuk az üveget és addig rázzuk míg egynemű nem lesz.
Az öntetett külön tálba kínáljuk, mindenki annyit tesz rá magának, amennyit szeretne.
Ha mégis össze szeretnénk keverni, azt csak a tálalás pillanatában tegyük, mert a saláta nem lesz ropogós.
Az öntetett csak a tálalás pillanatában tegyük a salátára, mert a saláta nem lesz ropogós.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!