Diós-mézes-tejszínes-gyümölcsös torta
Elkészítés lépései
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal, a barna cukorral és a vízzel fehéredésig. A tojásfehérjét elkezdjük csipet sóval felverni, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes kemény habbá verjük.
A kikevert tojássárgájába belakjuk a szárazanyagok összeverjük. Majd veszünk ki a habból és fellazítjuk tésztát a többi habot apránként körkörös mozdulattal beleforgatjuk a piskóta tésztába.
Egy 24 cm torta forma alját kikenjük olajjal, kibéleljük méretre vágott sütőpapírral és beleöntjük a tésztát, majd elsimítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbáig. Rácsom hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a diós torta addig elkészítjük tejszínes vaníliás mascarpone kémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral habosra. Majd a mascarpone krémet a tejszín felével fellazítjuk, a másika tejszínhabnak felét csillag csöves habzsákba szedjük a díszítéshez.
A kihűlt tortát három részre vágjuk 3 karikára. Tortatartóra tesszük az első karikát megkenjük dzsemmel majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a mosdik lapot szintén megkenjük dzsemmel a tejszínes mascarpone krémmel elsimítjuk.
Befedjük a harmadik lappal a tetejét és az oldalát kidíszítjük a a tejszínnel habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Az oldalát is dísztribünjük tejszín csíkokkal. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük.
Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen, majd átunna szeleteljük.
Hozzávalók
Elkészítéshez
Fehércsokis pudingpor
Friss vegyes gyümölcs /málna, szőlő, ribizli ,áfonya
Készíts róla egy képet és töltsd fel!