Meggyes-mákos tiramisu
Elkészítés lépései
A meggybefőttet egy szűrőbe öntjük, hogy jól lecsepegjen róla a leve. A meggylevet egy kis tálban félre tesszük, ebbe fogjuk belemártogatni a babapiskótákat. A darált mákot összekeverjük a porcukorral.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét és sárgáját két külön tálba tesszük. A tojássárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a porcukorra, majd hozzáadjuk a mascarponét, és szép sima krémmé keverjük. Betesszük egy pár percre a hűtőbe.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a hűtőből kivett mascarpone krémhez, hogy a fehérje ne törjön össze és habos krémet kapjunk.
A babapiskótákat belemártjuk a meggylébe, és egy üvegtál aljára szépen egymás mellé helyezzük. Nem kell szétáztatni, elég addig a meggylében tartani, míg kb. félig megszívja magát. A babapiskóta rétegre rászedjük a mascarpone krém felét, és egyenletesen elsimítjuk. Egy vékony rétegben megszórjuk a porcukros darált mákkal, és a kimagozott meggy szemekkel.
Jöhet rá még egy réteg: meggylébe áztatott babapiskóta, rásimítva a mascarpone krém másik fele, megszórva a porcukros darált mákkal és meggy szemekkel díszítve. Az elkészült desszertet 3-4 órára hűtőbe tesszük és állni hagyjuk, mielőtt fogyasztjuk. Így teljesen összeérnek az ízek és megfelelő lesz a babapiskóta állaga is.
Hozzávalók
Elkészítéshez
magozott
darált
a darált mákhoz
1 nagy vagy 2 kis csomag
Készíts róla egy képet és töltsd fel!