Sajtos-túrós pogácsa
Elkészítés lépései
A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük a cukorral és az élesztővel, felfuttatjuk.A lisztet átszitáljuk, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk-morzsoljuk a margarinnal.
Hozzáadjuk a szitán vagy krumplinyomón (kétszer) áttört tehén- és juhtúrót, az élesztős tejet, a tejfölben simára kevert 2 tojássárgáját és a sót, összegyúrjuk (lágy tésztát kapunk). Cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen fél órát kelni hagyjuk.
Lisztezett deszkán téglalap formájúra kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk a sajt felével. Hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük. Konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen ismét megkelesztjük.
Kétujjnyi (kb. 3 cm) vastag, egyetlen hosszú csíkot nyújtunk belőle, tetejét megkenjük a maradék 1 tojássárgájával, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (ügyeljünk, hogy minél kevesebb "hulladékot" csináljunk, mert az újra összegyúrt tésztadarabkákból nyújtott tészta nem lesz leveles!).
Egymástól tisztes távolságra, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és 200 °C -ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, frissen, szinte langymelegen a legfinomabb!
Hozzávalók
Sajtos-túrós pogácsa
2+1
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!