Vörösboros marhapörkölt, galuskával
Feltöltötte: Emese | 2023.07.20.
közepes
75 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 15 perc
Főzés: 60 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Vörösboros marhapörkölt, galuskával, Emese konyhájából.
Elkészítés lépései
A húst megtisztítom, kockára vágva a felforrósított zsíron átpirítom, majd kiszedem egy tányérba.
A visszamaradt zsíron megpirítom a kockára vágott hagymát, majd visszateszem bele a húst, és elkeverem.
Ráteszem a pirospaprikát, felöntöm a borral és kevés vízzel. Sózom, borsozom, beleteszem a darabolt paradicsomot és az erőspaprikát, majd fedő alatt, a vizet mindig pótolva puhára párolom.
A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó. A vörösboros marhapörkölt mellé tálalom.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Vörösboros marhapörkölt
75 dkg marhalábszár
15 dkg sertészsír
3 közepes db vöröshagyma
2 ek fűszerpaprika
1 közepes db paradicsom
1 közepes db hegyes erős paprika
150 ml száraz vörösbor
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Galuska
40 dkg finomliszt
1 db tojás
ízlés szerint só
100 ml víz
kevés víz
kevés víz
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!