Sertéspörkölt
Elkészítés lépései
A húst megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük, majd ízlés szerint felkockázzuk (én kb. másfél centis kockákra vágom). A vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk. A paradicsomot és TV paprikát megmossuk, majd feldaraboljuk.
A vöröshagymát olajon aranybarnára pirítjuk. Majd a serpenyőt félrehúzva a tűzről, megszórjuk a fűszerpaprikával és jól összekeverjük. Visszatéve a serpenyőt a tűzhelyre hozzáadjuk a kockákra vágott húst, majd fehéredésig kevergetjük miközben megborsozzuk.
Kevés vízzel felöntjük és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát. Fedő alatt puhára főzzük. Közben többször megkevergetjük és pótoljuk a szükséges vizet. Ha kell, még teszünk hozzá fűszert is. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, akkor rakjuk hozzá a sót.
Nokedlivel a legfinomabb, jó étvágyat hozzá!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!