Almás pite
Elkészítés lépései
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Majd összedolgozzuk-morzsoljuk a margarinnal. A közepébe kis lyukat alakítunk ki, és hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Majd következik a vaníliás cukor és a porcukor. Jó alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha száraznak találjuk, akkor adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy kellemes állagú tésztát kapjunk. Majd berakjuk 1 órára a hűtőbe.
Közben az almát megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel és kristálycukorral, majd állni hagyjuk.
A tésztát 1 óra elteltével kivesszük a hűtőből, két félbe vágjuk. Közben előmelegítjük a sütőt. A tészta egyik felét sütőpapíron vékonyra kinyújtjuk, amekkora a tepsi mérete, amiben sütni fogjuk. Sütőpapírral együtt a tepsibe rakjuk.
Kicsavarjuk a reszelt almát és egyenletesen eloszlatjuk a tésztán. A tetejére még ízlés szerint szórunk fahéjat, vaníliás cukrot, esetleg szegfűszeget.
A tészta másik felét is kinyújtjuk a megfelelő méretre, és az alma rétegre helyezzük. Megszurkáljuk villával és megkenjük tojás fehérjével, hogy csillogjon a teteje.
Berakjuk a sütőbe és tűpróbáig sütjük kb. 25-30 percig. Jó étvágyat hozzá!!!
Hozzávalók
A tésztához
csapott
A töltelékhez
őrölt
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!