Szilvatorta
Elkészítés lépései
8 evőkanál szilvalekvárt feloldunk 10 evőkanál forró vízzel, és elkeverjük. Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk.
A margarint kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Majd hozzáadjuk a tojásokat, a forró vízzel fellazított szilvalekvárt, a fahéjat, a vanília aromát és a rumot. Végül belekeverjük a sütőporral összekevert lisztet is. Én a tésztához aszalt szilva darabokat is keverek, kb. fél csomagot.
Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, akkor egy kis forró vízzel még lazíthatjuk.
Kivajazott, kilisztezett csatos tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e rendesen a tészta.
A megsült tortát hagyjuk félig kihűlni, majd félbevágjuk és vastagon megkenjük az alsó réteg tetejét egy adag forró vízzel fellazított szilvalekvárral. Majd visszaborítjuk rá a felső réteget is.
Megvárjuk míg kihűl, aztán egy éjszakát pihentetjük. Legcélszerűbb erre a tetővel rendelkező tortatartó, de letakarhatjuk alufóliával vagy folpackkal is.
Másnap megkenjük a tortánk tetejét vastagon szilvalekvárral, és megszórjuk a maradék feldarabolt aszalt szilvával.
Ínyencek miután megkenték a lekvárral, csorgathatnak a tetejére olvasztott ét- vagy tejcsokoládé tortabevonót is, mielőtt megszórják az aszalt szilva darabkákkal.
Isteni finom és könnyen, gyorsan elkészíthető torta, érdemes kipróbálni.
Jó étvágyat kívánok hozzá, remélem ízleni fog!
Hozzávalók
Szilvatorta
2 üveg szilvapüré
2 csomag
Készíts róla egy képet és töltsd fel!