Töltött káposzta
Elkészítés lépései
Befűszerezzük a darált húst 2 teáskanál pirospaprikával, borssal, fokhagymával, sóval, a tojással, rizzsel, jól összekeverjük, megdagasztjuk, mint a fasírtnak valót.
Jól összegyúrjuk és kisebb gombócokat formázunk belőle. Becsomagoljuk a káposztalevelekbe.A káposztát, ha nagyon savanyú, nem árt kimosni, kicsavarni.
Beleszórjuk a lábasba a savanyú apró káposzta felét, rárakjuk a gombócokat és rászórjuk a maradék káposztát. Rávágunk egy nagy fej hagymát, rászórjuk a 3 evőkanál lisztet, 6 teáskanál pirospaprikát, 3 kanál zsírt teszünk a tetejére és meleg vízzel felöntjük úgy, hogy a víz legalább egy ujjnyira lepje el.
Felrakjuk főni. Forrás után lassú tűzön 2-2,5 órát főzzük. Közben a lábast meg-megforgatjuk, nehogy odasüljön az egész.
Főzés után jó, ha egy kicsit még áll az étel, így jól összeérnek az ízek. Még finomabb másnap! Tejfölt csak tálaláskor, a tányéron tegyünk rá, különben megbuggyan a töltött káposztánk!
Hozzávalók
Töltött káposzta
sertéscomb és tarja
savanyú káposztából a húsgombócok becsomagolásához
összetört
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!