Tyúkos káposzta
Feltöltötte: Kiss Imréné Magdi | 2023.10.25.
könnyű
195 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 15 perc
Főzés: 180 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Tyúkos káposzta, Kiss Imréné Magdi konyhájából.
Elkészítés lépései
A tyúkot feldaraboljuk, ha nagyon savanyú a káposzta kimossuk.
Egy nagyobb lábas aljára tesszük a fele káposztát, erre helyezzük az összedarabolt tyúkot.
Lisztet összekeverjük a pirospaprikával, rászórjuk a tyúkra, delikáttal, borssal megszórjuk. Rátesszük a többi káposztát.
Háromnegyed főzéskor a tetejére tesszük a rizst és készre főzzük. Közben,ha szükséges még sót és borsot tehetünk bele.
Főzés közben ne keverjük, csak a lábast forgassuk!
Elkészítési tippek és trükkök
A főzés idő változhat. A tyúk éveitől függ!
Hozzávalók
4 főre
Hozzávalók
1.5 kg savanyú káposzta
apró
apró
2 kg tyúk
15 dkg rizs
2 csapott ek finomliszt
ízlés szerint só
ízlés szerint fekete bors
őrölt
őrölt
ízlés szerint fűszerpaprika
ízlés szerint ételízesítő
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!