Vaníliás szívtorta
Elkészítés lépései
A lisztben elmorzsoljuk a hideg vajat vagy margarint, hozzáadjuk a mandula lisztet ,majd a többi anyagot is és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és 3-4 órát ,de a legjobb, ha egy éjszakát hűtőbe tesszük.
Pihentetés után két fele osztjuk a tésztánkat.
Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát, és a szív sablon segítségével kivágunk kettő formát, majd a megmaradt tésztát összegyúrjuk és a harmadik szívet is kivágjuk belőle. Papírral együtt a tepsibe helyezzük.180 fokra előmelegített sütőben egyesével kb 12-14 perc alatt megsütjük . Míg hűl a tésztánk a krémet elkészítjük.
Krém elkészítése. Vaníliával a tejet feltesszük melegedni. Tojássárgáját, cukrot, keményítőt alaposan összekeverjük. Kevés langyos tejet öntünk bele, majd vissza öntjük a tejhez. Folyamatos keverés közben sűrűsödésig főzzük. Nem szabad nagy lángon főzni!
Tegyük át egy másik edénybe, és keverjük hozzá a vajat vagy margarint.Mikor kihűlt krémesre keverjük.
Keményre verjük a tejszínhabot. A krémhez hozzákeverjük a 2 evőkanál zselatin fixet és a tejszínt óvatosan belekeverjük.
30 percre hűtőbe tesszük.A torta alsó lapjára a habzsákba tett krémmel kis halmokat nyomunk, ráhelyezzük a következő lapot ,krémet nyomunk rá, a harmadik forma tetejére is krémet nyomunk.
Tetejét tetszés szerint díszítjük
Tehetjük előző nap készítsük el, hogy a lapok megpuhuljanak.
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
Vaníliás krém:
kb.8 tojás
vagy margarin
Készíts róla egy képet és töltsd fel!