Vaníliás karika
Elkészítés lépései
A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot, sót, fahéjat és gyömbért, szódabikarbónát, reszelt citrom héját és a margarint, amit elmorzsolunk benne, majd a tojássárgáját és összegyúrjuk.
30 percig hűtőbe tesszük. Majd lisztezett deszkán 6-7 mm vastagra nyújtjuk, kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval, de a legnagyobb pogácsa szaggató is jó. Kiszaggatjuk, a közepét kisebb szaggatóval szúrjuk ki. Èn az aromás kupakkal szoktam.
Sütőpapiros tepsibe tesszük és 10 perc alatt megsütjük 170 fokon.
Ha megsült, fahéjas porcukorral megszórjuk.
Az aljât csokiba is márthatjuk vagy csak felül csìkozzuk meg.
őrölt
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!