Stíriai metélt túrós tésztából vaníliás tejföllel friss málnával tálalva
A hagyományos Stíriai metéltet a tálalással tettem különlegessé.
Elkészítés lépései
A 20 dkg lisztet a túróval, egy tojással, egy csipet sóval és a citrom héj felével összegyúrjuk.
Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát félcenti vastagra. Ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Bő sós vízben kifőzzük a tésztát.
Addig főzzük amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Ezután leszűrjük. Vajazzunk ki egy tepsit (20x25cm) és szórjuk meg zsemlemorzsával.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, a tojások sárgájával, a tejföllel, vaníliás cukorral, a citrom héjával és a mazsolával. Keverjük bele a túrós metéltet, majd alaposan forgassuk össze, végül óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is.
A masszát öntsük az előkészített tepsibe. Toljuk be a 180 celsius fokos, előmelegített sütőbe és 35-40 percig sütjük, amíg a teteje szép piros ropogós nem lesz. Langyosan kockára kivágjuk.
Tálalásnál langyos, vaníliás tejfölt teszünk a tetejére. A tálalásnál friss málnával díszítjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!