Lengyel királynő
Elkészítés lépései
A tésztához valókat összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett nagy tepsi hátára fektetjük, és megkenjük lekvárral. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, amelynek a felét rákenjük a lekváros tésztalapra. Megszórjuk a fele dióval és fele mazsolával.
Így sütjük meg mind a két lapot külön-külön. Amikor már egy picit megbarnul a hab, akkor már jó is. Óvatosan lecsúsztatjuk a tepsiről, hogy el ne törjön.
Ezután megfőzzük a pudingot, kevergetve hűtjük, majd ha már langyos, akkor keverjük hozzá a margarint. Rákenjük az egyik lapra, vagyis a habra. Ezután rátesszük a másik lapot úgy, hogy annak is a habos fele legyen fölül. Egy éjszakát hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon.
Hozzávalók
Tésztához
Habhoz
vagdalt
Krémhez
vaniliapuding főzős
Készíts róla egy képet és töltsd fel!