Diós habcsók
Feltöltötte: Julika | 2023.07.28.
közepes
45 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 10 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 35 perc [150C°]
Egy igazán ízletes Diós habcsók, Julika konyhájából.
Elkészítés lépései
A dióbelet durvára felvágjuk.
A tojás fehérjét felverjük habnak, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, pár percig tovább verjük, majd az ecetet is hozzáadjuk és addig verjük, míg nagyon kemény nem lesz, ezután belekeverjük a felvágott dióbelet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és kanál segítségével kis halmokat teszünk rá, ügyelve arra, hogy kellő távolságot hagyjunk köztük, mert sütés közben megnőnek. (kb 5-6 cm)
Előmelegített forró sütőbe tesszük, viszont sütni alacsony hőfokon kell (kb.150 fokon)
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Diós habcsók
3 db tojásfehérje
1 csomag vanillincukor
25 dkg porcukor
1 teáskanál ecet
6 dkg dió
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!