Diós holdacska (Kossuth kifli)
Elkészítés lépései
Először egy 30×20 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenjük zsiradékkal és kiszórjuk liszttel. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A cukrot habosra keverjük a lágy vajjal, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is, mindet alaposan elkeverve, végül belekeverjük a reszelt citromhéjat, rumot és vaníliát.
Hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, alaposan beledolgozzuk a masszába, majd a tojásfehérje habot is hozzáforgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
A masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe, majd a tetejét meghintjük a porcukorral elkevert, durvára vágott dióval. Az előmelegített sütőben 190 fokon kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha a tészta megsült, hagyjuk a sütőben langyosra hűlni, majd egy közepes fánk szaggatóval, vagy pohárral félholdakat szaggatunk belőle, mindig annyit, amennyi éppen elfogy, a többit pedig letakarva tároljuk, így nem szárad ki.
Vaníliasodóval is tálalhatjuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!