Kekszes almás
Elkészítés lépései
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, 8-10 perc alatt puhára főzzük (ha mézzel készítjük, akkor azt a már puha almához keverjük).
Közben a vanília ízű pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik.
Egy tepsi alját keksszel kirakjuk (ritkán lehet négyszögletű kekszhez jutni, ezért a hagyományos kerek is jó hozzá, amit szintén a tepsibe rakunk, az üres helyekre pedig kis darabokat tördelünk belőle). A meleg almakrémet egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül (kerek kekszek esetén az üres területeket tört darabokkal kitöltjük).
A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a margarint hozzáadjuk, majd ezt a mázat a sütemény – pontosabban a keksz – tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik egy kicsit, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni.
Hozzávalók
Tésztához
négyszögletes
vaniliás
kristálycukor
Tetejére
sütőmargarin
Készíts róla egy képet és töltsd fel!