Vaníliás szelet
Feltöltötte: Anikó | 2024.06.17.
könnyű
70 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 30 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 25 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Vaníliás szelet, Anikó konyhájából.
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóból a szokásos módon 180 fokon 20-25 perc alatt piskótát sütünk.
A krémhez a pudingporokat simára keverjük a vaníliás cukorral és egy kis tejjel, a maradék tejet feltesszük forrni a cukorral.
Ha forr bele főzzük a pudingporos masszát és hűlni hagyjuk.
A margarint felhabositjuk a brendy aromával, és apránként a pudingos masszához adjuk.
A piskótát ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, úgy hogy a tetjére is kerüljön egy vékonyabb réteg.
Tetejét darált dióval szórjuk meg.
Elkészítési tippek és trükkök
Ízletesebb ha pörkölt diót használunk
Hozzávalók
6 főre
A tésztához
6 db tojás
6 ek cukor
15 dkg dió
darált
darált
3 ek finomliszt
0.5 tk szódabikarbóna
A krémhez
6 dl tej
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
250 g margarin
konyak aroma
ízlés szerint brandy aroma
ízlés szerint brandy aroma
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!