Krémes
Elkészítés lépései
A tészta: A krémeshez én készre sült lapokat használtam.
A krém elkészítése: A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük forrni. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját kikeverjük a liszttel, étkezési keményítővel és a vízzel. Bele főzzük a forrásban levő tejbe, majd a még melegen óvatosan hozzáadjuk a tojások keményre vert habját.
Összeállítás: Rátesszük az alsó krémes lapra. A másik lapot kockákra vágva tesszük a krémes tetejére. Így szépen tudjuk majd szeletelő. A tetejét porcukor szórjuk meg.
A krémből én már dupla adagot készítek.
Így kicsit nehézkes a lapra pakolni, csak apránként ahogy a krém hűl.
Használhatunk kapcsos tortaformát, így egyenletesen eltudjuk simítani a krémet
Készíts róla egy képet és töltsd fel!