Citromos szelet
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrúnk, apránként adjuk hozzá a tejfölt.
Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk. 4 cipóra osztjuk, 25x39 cm-es méretűre nyújtjuk, sütőpapírral fedett lemezen 2 lapot sütünk egymás után. 180 fokon 10-12 perc alatt.
A másik két cipót kinyújtjuk. Egyik lapot megkenjük lekvárral és ráboritjuk a másik lapot és így sütjük ki.
A krémhez a lisztet elkeverjük egy pici tejjel, hozzáadjuk a citrom levét és héját.
A maradék tejet feltesszük forrni a cukorral.
Ha felforrt bele főzzük a citromos lisztes masszát, és közepes lángon sűrűre fözzük.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a felhabositott margarint, majd megtöltjük a lapokat.
Tetejét porcukorral hintjük meg.
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Továbbá
4-5 evőkanál lekvár
Készíts róla egy képet és töltsd fel!