Szedres túrótorta
Elkészítés lépései
A lap elkészítéséhez a csokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk.
A baba piskótát apróra tördeljük, és összeforgatjuk a langyosra hűtött vajas csoki masszával.
Egy 22cm- es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a keveréket belesimitjuk.
A szeder zseléhez a szedret a cukorral főzzük össze.
A zselatint áztassuk be a vízbe, és mielőtt a szederhez adjuk, vízgőz felett melegítsük össze, hogy ne maradjon darabos.
Az így kapott zselét öntsük egy 20 cm-es papírral bélelt kapcsos tortaformába.
Majd tegyük hűtőbe, fagyasztóba, hogy megfermedjen.
Addig elkészítjük a túrókrémet.
A túrót a cukorral botmixer segítségével törjük össze.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a túróhot.
Az krémet két egyenlő részre osztjuk.
A zselatint beáztatjuk, felét vízgőz felett felmelegítkük és a felolvasztott fehér csokival a krém egyik részéhez adjuk.
Rásimítjuk a babapiskótás alapra, rátesszük a megdermedt szeder zselét.
A félretett túrókrémhez adjuk a szedret, kavarjuk össze.
Az elözőleg beáztatott zselatin másik részét szintén felmelegitjük és a Szedres túrókrémhez adjuk.
Öntsük a szeder zselére, majd tegyük hűtőbe 1.5 órára.
Végül elkészítjük a tetejére a zselét.
A szeder lében felolvasztjuk a porcukrot, beleáztatjuk a zselatint, újra felmelegitjük és a tortánk tetejére öntjük.
Tegyük egy éjszakára a hűtőben.
Hozzávalók
Lap hozzávalói:
vagy háztartási keksz
Szeder zselé (középső rész):
Szeder zselé (tetjére):
szederlé
Készíts róla egy képet és töltsd fel!