Köleses-citromos túrógombóc
Elkészítés lépései
A kölest mossuk meg alaposan szűrőben, majd annyi sós vízben tegyük fel főni,, amennyi jól ellepi.
Amikor felforrt, még pár percig főzzük, majd zárjuk el alatta a gázt, tegyük rá a vajat, és fedjük le. Hagyjuk pihenni, hogy az összes folyadékot magába szívja. (Ha édesíteni szeretnénk, adjunk hozzá édesítőt vagy cukrot.)
Langyosra hűtsük le, majd keverjük hozzá a jól összetört túrót és a citromhéjat, és jól keverjük el.
Vizes kézzel kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formázzunk, és hempergessük meg a zsemlemorzsában.
A tejfölben keverjük el a mézet, és tálaljuk a gombócok mellé.
A zsemlemorzsához tehetünk pirított szezámmagot is.
Hozzávalók
Elkészítéshez
forgatáshoz
Készíts róla egy képet és töltsd fel!