Francia almás sütemény
Elkészítés lépései
Az almákat meghámozzuk és hajszálvékony szeletekre vágjuk. Citromlevet locsolunk rá, összeforgatjuk, hogy mindenhol érje az almákat.
Egy tálban elektromos habverővel habosra keverjük a tojásokat, a barna cukrot és a vaníliát. Hozzáadjuk a sót, a sütőport és a lisztet, majd csomómentesre keverjük. Ezután az olvasztott vajat és a tejet is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
Óvatosan beleforgatjuk az almaszeleteket is, úgy, hogy a tészta mindenhol befedje.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy csatos sütőformát kivajazunk, vékonyan meghintjük liszttel és beleöntjük a tésztát. Rászórjuk a szeletelt mandulát. Kb. 40 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Hozzávalók
Francia almás sütemény
Golden
ízlés szerint, szeletelt
ízlés szerint, szóráshoz
Készíts róla egy képet és töltsd fel!