Tejfölös karaj
Feltöltötte: Judit | 2024.05.27.
könnyű
40 perc
6 főre
főétel
Előkészület: 20 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Tejfölös karaj, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Az olajon megpároljuk a hagymát, rátesszük a pirospaprikát, majd a felszeletelt paradicsomot, paprikát.
Külön lábasban hirtelen megsütjük a karajhúst, hogy kéreg keletkezzen rajta, majd rátesszük a hagymás lecsóra, s felöntjük kis vízzel, és addig pároljuk, amíg minden megpuhul.
Ezután a tejfölt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk a húst.
Közben kifőzzük sós vízben a tésztát, és a tejfölös húst ezzel tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
4 szelet csont nélküli sertéskaraj
1 nagy db vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj
ízlés szerint só
1 kávéskanál fekete bors
1 közepes db paradicsom
3 dkg lecsópaprika
1 db
1 db
2 dl tejföl
1 csapott ek rétesliszt
40 dkg szarvacska tészta
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!