Zsebes karaj
Elkészítés lépései
A zsebes karajhoz a húst 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacont, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott cserépedénybe.
A tetejét a csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldjuk a húsleveskockát.
Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és kb. 2 órán keresztül sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a rcserépedény tetejét, és pirosra sütjük.
A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.
Hozzávalók
A húshoz
csont nélkül, egyben
húsleveskocka
A páchoz
magyaros sültek fűszerkeverék
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!