Magyaros rakott karaj
Páromnak születésnapjára jött a család és mindig kedveskedni szoktam a hölgyeken egy lágy könnyed étellel az uraknak testesebb karakánabb fogással, most ez a Rakott Karaj került választásra.
Elkészítés lépései
A burgonyát megpucolom, karikára vágom és sós vízben megfőzöm.
A szalonnát kockára szelem és kis zsiradékon meg pirítom, majd kiszedem egy tányérába. Fennmaradó zsiradékba meg pirítom a vékony szeletekre vágott karajt, ezt is kiszedem tányérra. Ebbe a zsiradékba a felaprított fokhagymát megdinsztelem, vigyázva arra, hogy meg ne égjen mert különben keserű lesz.
A zöldségeket (paprika, paradicsom, vöröshagyma, erős paprika, lilahagyma), karikára szelem.
Egy tepsit kiolajozok és a az aljára rakom a főtt burgonyát, erre jön a fel karikázott zöldségek, sózom és megszórom fűszerpaprikával.
Erre mennek rá a hússzeletek, amiket meghintek borsika fűvel és sóval. Rászórom a pirított szalonnát és fokhagymát és reszelt füstölt sajtot.
Benedvesített sütő papírral befedem és a sütőbe megy 175 fokon 30 percig sütöm.
Amikor lejárt a sütési idő, leveszem róla a papírt és a hús szeletekre tejfölt rakok és így rakom be a sütőbe még 10 percre.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!