Medvehagymás ecetes sajtos rúd
Egyszer elkészítettem és azóta az anyósom mindig ezt kéri a családi összejöveteleket.
Elkészítés lépései
A reszelt sajtot, sóval, liszttel, vajjal összemorzsoljuk.
A vízet összekeverjük az ecettel és észt hozzá adjuk a lisztes masszához. Ha még kell adjunk hozzá lisztet, hogy jó gyurható legyen.
Folpakkal becsomagoljuk és egy éjszakát a hűtőbe hagyjuk pihenni.
Másnap lisztezett felületre rakjuk és az aprított medvehagymás rá rakjuk és úgy nyújtjuk ki ujjnyi vastagságúra.
Derelye vágó al rudacskák át vágok belőle és sütőpapírral bélelt tepsire rakom.
Megkenem tojással és megszróm sajttal. Addig előmelegített a sütőt 180 fokra és behelyezés után 25 perc alat aranybarnára sütjük.
A tojást és a 15dkg reszelt sajtot azt a végén a kenésre és szórásra vannak.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!