Házi, sűrű csirkeleves
Sose dolgoztam még Halványító Zellerrel, most kaptam az alkalmon és kipróbáltam egy levesben.
Elkészítés lépései
A hagymát, sárgarépát és a zellert tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert kockázzuk fel.
A csirkehúst vágjuk egyforma méretű kockákra, majd kevés olajon pirítsuk le. A megpirult húst szedjük tányérra és tegyük félre.
A fazékba, amelyben a hús pirult, dobjuk bele a vajat, majd keverjük hozzá az előkészített hagymát, zellert és sárgarépát. Keverjük át alaposan, majd 4-5 perc múlva forgassuk hozzá a lisztet. Miután jól elkevertük, öntsük fel vízzel vagy alaplével, és fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. Körülbelül 10-15 perc múlva a borsót és a lepirított húst is keverjük a zöldségekhez.
Galuska:
A lisztet mérjük tálba és keverjük hozzá a sót, petrezselymet tojás és vizet.Szépen egybeáll a tészta, sűrű, nokedliszerű lesz, lehet majd szaggatni.
10 perc után a galuskát is szaggassuk a levesbe kanál, nokedliszaggató vagy fagyiskanál segítségével. Fagyi kanállal szaggatva méretesebb gombócok kerülnek a levesbe.
Miután a gombócok megpuhultak, adjuk hozzá a tejszínt, és főzzük forrásig. Ezután a finomra aprított petrezselymet is keverjük a leveshez.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!