Epres-kivis linzer torta
Feltöltötte: Bálint Jánosné | 2024.05.22.
könnyű
40 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 15 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Epres-kivis linzer torta, Bálint Jánosné konyhájából.
Elkészítés lépései
Az alapanyagokat egy tálban alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát egy tortaformába öntjük.
180 celsius fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Sütés után vanília pudinggal lekenjük és a gyümölcsökkel díszítjük.
Lehűtve, szeletekre vágva tálaljuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Tésztához
40 dkg finomliszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 késhegynyi vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 db tojássárgája
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csipet só
Tetejére
vaníliapuding
gyümölcs mix
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!